Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

”check”SNABB LEVERANS, FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 159:-

”check”SHOPPA NU BETALA I DECEMBER MED KLARNA

Varukorgen är tom

Ju närmare hon kom slutet på sin långa ritt desto oroligare blev hon över att något skulle gå fel. Hon vände sig om gång på gång för att försäkra sig om att ingen följde efter. Ån blev smalare ju längre norrut och ju närmare sjön de kom. Viola red snabbare och hästen föll i trav. När flickorna rundade nästa krök och slutligen kunde se siluetterna av ett vakttorn och ett tältläger, fattade Viola galopp. Hon kände hur nära hon var sitt livs största ögonblick.
I en tid av krig och svält möter de omaka tvillingsystrarna Viola och Rosa Bise båda kärleken för första gången. När ett brev från Småland anländer till herrgården i Göinge ställs deras bekymmerslösa vardag på ända. Samtidigt förbereder sig den unge frihetskämpen Morten Stark och soldaten Joachim Hjerta för strid i skogen. Ska de lyckas befria Göinge från den småländska baronens förödande framfart eller är grevedöttrarna Rosa och Viola deras enda hopp? Plötsligt vilar striderna mellan svenskarna och danskarna på de ungas axlar. Endast en lång och farlig resa över gränsen till Småland kan rädda dem själva och folket nu.
Snapphanar är en historisk roman om två grevedöttrars kamp för frihet och kärlek under Snapphanekrigen mellan Sverigeoch Danmark.

Författare Helena Andin Wickström

Språk Svenska

Utgivningsdatum 2021-08-20

Format Inbunden

Illustratör Anna Lindroth

ISBN 9789189397507

Förlag Ekström & Garay

Antal sidor 197

Vikt 467 gr

Bokserie ()

Åldersgrupp 12-15

Illustrerad Ja

Skriv en recension

Böcker från samma författare



Böcker du har tittat på



Rekommenderade böcker



Bästsäljande böcker


Vi är Bestories

Bestories är en bokhandel på nätet med ett brett utbud inom böcker. Här hittar du allt från bestsellers, svindlande romaner, mäktiga biografier till prisbelönta böcker och läromedel. 

Alltid till bästa pris och snabba leveranser.

Populära kategorier

Boknyheter
Boktopplistor
Boktips

© Bestories AB  |  Om cookies  |  Sitemap