Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

”check”SNABB LEVERANS, FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 159:-

”check”SHOPPA NU BETALA I DECEMBER MED KLARNA

Varukorgen är tom

HEM / BÖCKER / Biografier / Elin i mitt liv : om Elin Wägner och mitt unga jag

Om Elin Wägner och mitt unga jag

Bänken på kyrkogården i Bergs socken i Småland blev en viktig plats i pojken Thages liv. Och för fortsättningen av hans långa och ovanliga livsresa. Där satt han sida vid sida med den inflyttade författaren Elin Wägner och talade om tillvaron. Elin som valt att bygga sig ett hus där, Lilla Björka, och flytta dit. 51 år skilde i ålder, ändå uppstod en djup vänskap. Elin var en inflyttare, ensamstående, journalist, författare, ledamot av Svenska Akademien, medlem i Samfundet De Nio, världsvan och berest. Helt olika världar. "Mitt första minne av Elin Wägner är från köket i mitt hem Hagtorpet ... Elin hade kommit på besök för att far skulle klippa henne. De båda hade en speciell relation och när de träffades samtalade de ofta och länge, mestadels med stort allvar", skriver författaren.

Elin i mitt liv är en ovanlig berättelse med två huvudpersoner: Elin och Thage. Det är en vacker och insiktsfull skildring om ett mänskligt möte mellan gammal och ung, om en själarnas sympati och förståelse över generationsgränser. Hos pojken/ynglingen avsatte det avtryck för livet och blev något av en kompass och ett förhållningssätt under en framgångsrik politisk karriär.

Boken är illustrerad.

Thage G Peterson är född i Bergs socken i Småland 1933, bosatt i Nacka. Han är politiker och har en lång och framgångsrik karriär i bagaget, bl.a. som riksdagsledamot, riksdagens talman, statssekreterare, försvars-, industri- och justitieminister. Under många år var han en av Olof Palmes närmaste medarbetare. Han är även författare till flera uppmärksammade böcker och skribent i dagspress och tidskrifter. Genom åren har han hållit tusentals föredrag och tal i olika sammanhang. Under senare år har han dessutom studerat teologi och avlagt akademiska examina i ämnet.

Författare Thage G. Peterson

Språk Svenska

Utgivningsdatum 2021-09-20

Format Inbunden

ISBN 9789189063761

Förlag Carlsson

Antal sidor 209

Vikt 498 gr

Bokserie ()

Illustrerad Ja

Skriv en recension

Böcker från samma författareBöcker du har tittat påRekommenderade böckerBästsäljande böcker


Vi är Bestories

Bestories är en bokhandel på nätet med ett brett utbud inom böcker. Här hittar du allt från bestsellers, svindlande romaner, mäktiga biografier till prisbelönta böcker och läromedel. 

Alltid till bästa pris och snabba leveranser.

Populära kategorier

Boknyheter
Boktopplistor
Boktips

© Bestories AB  |  Om cookies  |  Sitemap