Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

”check” FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 169:-

”check” SHOPPA NU & BETALA NÄSTA MÅNAD MED KLARNA

Varukorgen är tom

HEM / BÖCKER / Biografier / Ett helvete i taget

När förra landshövdingen på Gotland, Cecilia Schelin Seidegård, skriver sina memoarer, skriver hon som hon talar och som hon verkat ­under många decennier i forskningens, närings­livets och politikens absoluta topp. Direkt, utan att be om ursäkt, ofta kryddat med en under­fundig humor.

Länge var hon enda kvinnan i styrelserummen. Och inte vilka rum som helst hon befann sig längst upp i toppen av läkemedelsindustrin och universitetsvärlden, bland annat genomförde hon den lyckade sammanslagningen av ­Huddinge och Karolinska som skapade ett av Europas bästa universitetssjukhus. Redan år 2000 utnämndes hon av Veckans Affärer till den mäktigaste kvinnan i näringslivet . Då blev hennes manliga kolleger förbannade och mötte henne med tystnad. Hon spelade också en avgörande roll i att stoppa avverkningen av Ojnareskogen på Gotland, och rädda den ömtåliga och sällsynta naturen för överskådlig framtid.

"Ett helvete i taget" är en personlig och orädd skildring inifrån styrelserum, tjejmiddagar och landshövdingesresidens, skriven av en av våra mest erfarna kvinnliga ledare en föregångare som krossat glastak och flyttat fram gränserna för vad en kvinna inom maktsfären kan, bör och får göra. Cecilia (Cicci) Schelin Seidegård (f. 1954)­ ­dis­puterade i biokemi och hade stora framgångar som ledare i Astra och Astra Zeneca.

Hon var landshövding på Gotland i nio år och har haft en rad ordförandeuppdrag, bland annat System­bolaget, KTH, Göteborgs universitet, Novare och Samhall. Ledamot av IVA och hedersdoktor vid KTH.

Författare Cecilia Schelin Seidegård

Språk Svenska

Utgivningsdatum 2022-06-09

Format Inbunden

ISBN 9789189603059

Förlag Kaunitz-Olsson

Antal sidor 250

Vikt 646 gr

Bokserie ()

Illustrerad Nej

Skriv en recension

Böcker från samma författareBöcker du har tittat påRekommenderade böckerBästsäljande böcker


Vi är Bestories

Bestories är en bokhandel på nätet med ett brett utbud inom böcker. Här hittar du allt från bestsellers, svindlande romaner, mäktiga biografier till prisbelönta böcker och läromedel. 

Alltid till bästa pris och snabba leveranser.

Populära kategorier

Boknyheter
Boktopplistor
Boktips

© Bestories AB  |  Om cookies  |  Sitemap