Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

”check”SNABB LEVERANS, FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 159:-

”check”SHOPPA NU BETALA I DECEMBER MED KLARNA

Varukorgen är tom

HEM / BÖCKER / Biografier / Memoarer / Tattarungen och hemligheten

Tattarungen och hemligheten är den gripande och sanna berättelsen om hur ett litet flickebarn 1948 blir stulet sin identitet och indraget i ett nät av lögner och svek. I över trettio år har hon en gnagande känsla av att något inte stämmer. Någonting är väldigt fel.

En dag händer det något oväntat som gör att allt faller på plats. Själv faller hon in i ett bottenlöst mörker och vi får följa henne ner i djupet men också fram till det ljus som räddade hennes liv.”Redan på 1500-talet fanns resandefolket i Sverige. Folket har en egen kultur och ett eget språk, svensk romani. Resandefolket har under lång tid blivit utsatta för diskriminering i Sverige, trots att de bott i landet under flera århundraden.

Under den första delen av 1900-talet genomfördes kartläggningar baserade på rasbiologi. Den parlamentariska fattigvårdslagstiftningskommittén angav 1923 att romers inblandning i den svenska folkstammen innebar en försämring av folkrasen. Den iver som fanns till att hålla svenska folkstammen ren resulterade i att minst var fjärde resandehushåll hade någon i hushållet som blivit tvångssteriliserad.

Under andra halvan av 1900 talet fokuserade stat och kommun mer på assimilering utifrån tydliga fördomar och stereotyper. Myndigheterna har under 1900-talet varit mycket aktiva med åtgärder att assimilera och utplåna resandefolket och resandekulturen. Socialstyrelsen har drivit på när det gäller inventeringar, tvångssteriliseringar, samt tvångsomhändertagande av barn. Förmodligen finns det tusentals barn i Sverige idag vars föräldrar blivit placerade i fosterhem, eller barnhem på grund av deras bakgrund som Resande.” Robin Tinglöf

Författare Monica Tinglöf, Börje Norlén

Språk Svenska

Utgivningsdatum 2021-09-06

Format Häftad

ISBN 9789198694017

Förlag Tell it

Antal sidor 127

Vikt 163 gr

Bokserie ()

Illustrerad Nej

Skriv en recension

Böcker från samma författareBöcker du har tittat påRekommenderade böckerBästsäljande böcker


Vi är Bestories

Bestories är en bokhandel på nätet med ett brett utbud inom böcker. Här hittar du allt från bestsellers, svindlande romaner, mäktiga biografier till prisbelönta böcker och läromedel. 

Alltid till bästa pris och snabba leveranser.

Populära kategorier

Boknyheter
Boktopplistor
Boktips

© Bestories AB  |  Om cookies  |  Sitemap