Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

”check” FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 199:-

”check” SHOPPA NU BETALA NÄSTA MÅNAD MED KLARNA

Varukorgen är tom

HEM / BÖCKER / Historia & Arkeologi / Europas historia / Europas försvunna kungahus

En gång hade nästan alla länder i Europa en kung, kejsare eller tsar. Men för drygt hundra år sedan blev de allt färre, i följderna av krig, uppror och revolutioner. Napoleon III i Frankrike, Nikolaj II i Ryssland, Vilhelm II i Tyskland fram till Konstantin II i Grekland 1974.
I dag finns bara sju kungadömen kvar. Men hur gick det till när kungarna förlorade sina kronor och vad hände sedan?
Europas försvunna kungahus är en underhållande resa genom vår moderna historia. Här ryms det större perspektivet så väl som mindre kända episoder ur regenternas extraordinära liv. Vi får också träffa flera av ättlingarna till de avsatta regenterna, bland andra den charmerande Simeon av Bulgarien, Karl von Habsburg, sonson till den siste österrikiske kejsaren och unge Leka Zogu, barnbarn till Albaniens kung Zog.  

ARNE NORLIN (f. 1947) är journalist och författare. Han har ett förflutet som reporter på Aftonbladet och är kanske mest känd för sina uppskattade barn- och ungdomsböcker. Men han har också utkommit med rosade fackböcker för vuxna, bland andra Familjen Bernadotte Makten, myterna, människorna (2015).  

"Norlins bok är intressantare än vad man kan vänta sig av titeln. Den ger många aha-upplevelser och han har genomfört ett gigantiskt forskararbete."
Gotlands Allehanda  

"Arne Norlin berättar den spännande historien om kungahusens och kejsardömenas fall och har också intervjuat flera av regenternas nutida ättlingar."
Expressen Söndag

"läsaren [får] en uppfriskande historielektion om taffliga kuppförsök, extravagant leverne och småaktiga intriger."
Upsala Nya Tidning  

"Författaren har gjort en omfattande källstudie och intervjuat kungaättlingar. Detta redovisar han på ett underhållande och lättsamt sätt. Boken är därför lättläst trots mängden av person-, ortsnamn och årtal. En delvis bortglömd nutidshistoria har åter lyfts fram. Boken fyller en lucka, som många läsare kommer att uppskatta."
Ölandsbladet

Författare Arne Norlin

Språk Svenska

Utgivningsdatum 2021-06-08

Format Pocket

ISBN 9789179032999

Förlag Lind & Co

Antal sidor 319

Vikt 172 gr

Bokserie ()

Illustrerad Ja

Skriv en recension

Böcker från samma författareBöcker du har tittat påRekommenderade böckerBästsäljande böcker


Vi är Bestories

Bestories är en bokhandel på nätet med ett brett utbud inom böcker. Här hittar du allt från bestsellers, svindlande romaner, mäktiga biografier till prisbelönta böcker och läromedel. 

Alltid till bästa pris och snabba leveranser.

Populära kategorier

Boknyheter
Boktopplistor
Boktips

© Bestories AB  |  Om cookies  |  Sitemap