Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

”check”SNABB LEVERANS, FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 159:-

”check”SHOPPA NU BETALA I DECEMBER MED KLARNA

Varukorgen är tom

HEM / BÖCKER / Historia & Arkeologi / Europas historia / Om Tyskland segrat : 53 alternativa scenarier

Om Tyskland segrat är en både fängslande och skrämmande, alternativ, historieskrivning som ger nya perspektiv på andra världskriget och beskriver de riktningar som detta krig kunde ha tagit och ibland också var snubblande nära att ta. Vad hade hänt om Storbritannien hade anhållit om fred 1940, om de allierade hade slagits tillbaka på
D-dagen, eller om Ultra inte hade varit tillgängligt under slaget om Atlanten? Frågor av det slaget öppnar för en mängd nya scenarier och gör att historien inte längre ter sig lika självklar.

Här försöker en rad internationellt framstående historiker ge svaren på sådana frågeställningar genom att måla upp troliga händelseförlopp. "Tänk om " Boken innehåller även kartor och ett specialskrivet kapitel av Dick Harrison om vad som hade hänt om Sverige blivit en krigförande part.

DENNIS E. SHOWALTER (19422019) var amerikansk professor specialiserad på tysk militärhistoria och ordförande för American Society for Military History 19972001.  

HAROLD C. DEUTSCH (19041995) var amerikansk militärhistoriker med fokus på andra världskriget och arbetade under krigsåren för OSS, föregångaren till CIA.  

"I sina bästa avsnitt visar Om Tyskland segrat 53 alternativa scenarier på den kontrafaktiska historieskrivningens fördelar."
Populär Historia  

"Överlag är det en mycket intressant bok som jag rekommenderar den intresserade."
Kulturbloggen

Författare Dennis E. Showalter, Harold C. Deutsch

Språk Svenska

Utgivningsdatum 2021-05-11

Format Pocket

ISBN 9789179035266

Förlag Lind & Co

Antal sidor 335

Vikt 182 gr

Bokserie ()

Illustrerad Ja

Skriv en recension

Böcker från samma författareBöcker du har tittat påRekommenderade böckerBästsäljande böcker


Vi är Bestories

Bestories är en bokhandel på nätet med ett brett utbud inom böcker. Här hittar du allt från bestsellers, svindlande romaner, mäktiga biografier till prisbelönta böcker och läromedel. 

Alltid till bästa pris och snabba leveranser.

Populära kategorier

Boknyheter
Boktopplistor
Boktips

© Bestories AB  |  Om cookies  |  Sitemap