Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

”check”SNABB LEVERANS, FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 159:-

”check”SHOPPA NU BETALA I DECEMBER MED KLARNA

Varukorgen är tom

HEM / BÖCKER / Historia & Arkeologi / Historiska händelser & ämnen / Militärhistoria / Militära misstag : från underskattning av motståndaren till överambitiösa planer

Endast ett steg skiljer det storslagna från det löjeväckande.

Så ska kejsar Napoleon ha sagt i december 1812 efter det misslyckade ryska fälttåget. Trots att Napoleon betraktades som sin tids skickligaste fältherre visade det ryska fiaskot att även han var kapabel till katastrofala missberäkningar.

Historien är full av exempel på militära ledare som fallit på eget grepp. General Custers kavalleri vid Little Bighorn, Röda armén i finska vinterkriget och Henri Navarre vid Ðiên Biên Phu hade det gemensamt att de missbedömde motståndare som i själva verket skulle visa sig överlägsna dem själva. Men underskattning är långtifrån den enda orsaken till militära misslyckanden genom tiderna.

I Militära misstag skriver historikern och författaren Hugo Nordland om ödesdiger oförsiktighet, feltänkt taktik, överambitiösa planer och strider som helt enkelt aldrig borde ha utkämpats. Berättelser om strategiska tankefel varvas med gripande skildringar av de människor som föll offer för sina ledares inkompetens.

Röster om boken:

»En bok med ett bra urval, som samtidigt triggar läsaren till eget tänkande.« Ölandsbladet

»Med spänstigt språk berättar Nordland om misstagen på slagfält som Gettysburg, Somme och Stalingrad ... Boken bygger på litteraturstudier och dess uttalade syfte är att vara underhållande - ett syfte som verkligen uppnås.« BTJ

Författare Hugo Nordland

Språk Svenska

Utgivningsdatum 2021-09-20

Format Pocket

ISBN 9789177897668

Förlag Historiska Media

Antal sidor 328

Vikt 188 gr

Bokserie ()

Illustrerad Ja

Skriv en recension

Böcker från samma författareBöcker du har tittat påRekommenderade böckerBästsäljande böcker


Vi är Bestories

Bestories är en bokhandel på nätet med ett brett utbud inom böcker. Här hittar du allt från bestsellers, svindlande romaner, mäktiga biografier till prisbelönta böcker och läromedel. 

Alltid till bästa pris och snabba leveranser.

Populära kategorier

Boknyheter
Boktopplistor
Boktips

© Bestories AB  |  Om cookies  |  Sitemap