Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

”check”SNABB LEVERANS, FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 159:-

”check”SHOPPA NU BETALA I DECEMBER MED KLARNA

Varukorgen är tom

HEM / BÖCKER / Naturvetenskap & Teknik / Kemi / Jacob Berzelius och Östergötland - Brevväxlingen mellan Jacob Berzelius och "Syster Greta"

Jacob Berzelius (1779-1848) vetenskapliga insatser inom kemin är väl beskrivna, men genom att studera hans nära relationer med släkt och vänner kan vi lära känna människan bakom de vetenskapliga framgångarna. Berzelius glömde aldrig bort födelsebygden Östergötland. I boken Jacob Berzelius och Östergötland - Brevväxlingen mellan Jacob Berzelius och "Syster Greta" beskrivs hans uppväxt och den omfattande korrespondensen med styvsystern Margareta (Greta) Ekmarck ger oss inte bara dagliga händelser utan ger också ett kulturhistoriskt perspektiv på livet på landet i Sverige under 1800-talets första hälft. Breven till släkten förstärker bilden av den färgstarke mannen, som socialt formades under de tidiga ungdomsåren. Släkt och vänner var överens om Berzelius höga lärdom och det flärdfria sätt han hade i umgänget med personer ur alla samhällsklasser. Det var i ordens rätta bemärkelse en man med både hjärta och hjärna. Materialet omfattar cirka 200 brev och med en inledande beskrivning om Berzelius barn- och ungdomstid har det blivit en inbunden bok på 445 sidor med 75 bilder. På grund av Berzelius vackra sätt att hantera språket så får han föra pennan. Ett personregister på över 500 namn och mer än 250 noter och litteraturreferenser ger värdefull information för den oinvigde läsaren.

Författare Jan Trofast

Språk Svenska

Utgivningsdatum 2021-02-21

Format Inbunden

ISBN 9789198101737

Förlag Ligatum AB

Antal sidor 445

Bokserie ()

Illustrerad Ja

Skriv en recension

Böcker från samma författareBöcker du har tittat påRekommenderade böckerBästsäljande böcker


Vi är Bestories

Bestories är en bokhandel på nätet med ett brett utbud inom böcker. Här hittar du allt från bestsellers, svindlande romaner, mäktiga biografier till prisbelönta böcker och läromedel. 

Alltid till bästa pris och snabba leveranser.

Populära kategorier

Boknyheter
Boktopplistor
Boktips

© Bestories AB  |  Om cookies  |  Sitemap