Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

”check”SNABB LEVERANS, FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 159:-

”check”SHOPPA NU BETALA I DECEMBER MED KLARNA

Varukorgen är tom

HEM / BÖCKER / Samhälle & Politik / Samhälle & Kultur / Att förstå sin egen kompetens - Stöd för professionella i människovårdande yrken

Boken, som bygger vidare på den tidigare utgivna Att förstå sin egen utsatthet, är pedagogiskt utformad med empiriska exempel och visar med konkreta verktyg hur yrkesverksamma inom människovårdande yrken kan upptäcka sin egen kompetens. Den hjälper läsaren att reflektera över sin yrkesroll och ger tips på hur man kan träna sin kompetens för att alltmer förstå dess möjligheter och utvecklas i sitt yrke.

Läs mer
Kompetens inom människovårdande yrken inbegriper inte bara den formella kunskap vi har skaffat oss under vår utbildning. Kompetens handlar också om vår förmåga att i mötet med utsatta människor hantera och lösa obekanta situationer, där vi på förhand saknar visshet om vad som ska göras. Det ställer prov på vår kreativitet, fantasi och flexibilitet men utgör också en möjlighet att fördjupa vårt kunnande i det dagliga arbetet.

Hur förhåller sig människovårdande kompetens till vetenskapliga studier och yrkesmässig erfarenhet? Är kompetens bara något som står att finna i böcker, kurser och artiklar om evidensbaserade studier, eller hör den samman med att lära sig av själva arbetet, de många möten jag har med människor i olika utsatta situationer och min förmåga att sammanföra olika upplevelser och erfarenheter till en helhet?
Vem gör bäst: den som läst mest eller jobbat längst, eller finns det ytterligare faktorer som avgör vad som är kompetens i människovårdande yrken?
Frågor som dessa kommer författarna att undersöka, problematisera och söka besvara i boken.

Boken lämpar sig för alla som arbetar med människor i utsatta livssituationer. Den kan användas av den som är yrkesverksam eller under utbildning till socionom, psykolog, psykoterapeut, lärare, sjuksköterska, diakon, präst och liknande kontaktyrken.

Om författarna
Jakob Carlander är leg. psykoterapeut och teologie licentiat.
Andreas Wedeen är leg. psykolog. Båda är verksamma i Linköping.

Författare Jakob Carlander, Andreas Wedeen

Språk Svenska

Utgivningsdatum 2021-12-17

Format Häftad

ISBN 9789147144082

Förlag Liber

Antal sidor 116

Bokserie ()

Illustrerad Nej

Skriv en recension

Böcker från samma författareBöcker du har tittat påRekommenderade böckerBästsäljande böcker


Vi är Bestories

Bestories är en bokhandel på nätet med ett brett utbud inom böcker. Här hittar du allt från bestsellers, svindlande romaner, mäktiga biografier till prisbelönta böcker och läromedel. 

Alltid till bästa pris och snabba leveranser.

Populära kategorier

Boknyheter
Boktopplistor
Boktips

© Bestories AB  |  Om cookies  |  Sitemap