Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

”check” FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 199:-

”check” SHOPPA NU BETALA NÄSTA MÅNAD MED KLARNA

Varukorgen är tom

HEM / BÖCKER / Skönlitteratur / Essäer & Reportage / G som i gärningsman

Sören ”Sulo” Karlsson är född 1969 och 1980-talet var hans mest formbara decennium. Samtidigt har han brottats med hur de år han minns som både lustfyllt kreativa och fruktansvärt jobbiga romantiserats så att bara skimret finns kvar. Det skulle bli en bok om Sulo Karlssons 80-tal. Det blev något helt annat. Genom samtal med de som var med tecknar Sulo, med hjälp av researchern Deanne Rauscher, ett porträtt av en tid då ungdomskulturen blomstrade medan folkhemmets skyddsnät vittrade sönder. Fram träder historier om unga pojkar med trasiga hemförhållanden som finner en fristad i musik, film, dans och graffiti. Till samma värld söker sig också vuxna män, som utnyttjar det faktum att det inte är accepterat att som pojke och ung man av den generationen prata känslor eller visa sig sårbar. De som blivit utsatta för övergrepp har i stället förtigit och förträngt långt in i vuxen ålder. G – som i gärningsman är en berättelse om 80-talet – och en tystnadskultur som hållit i sig fram tills nu.

I centrum för många av berättelserna återfinns filmregissören Staffan Hildebrand.

Om författarna:

Sören ”Sulo” Karlsson är artist, låtskrivare och författare. Tidigare har han skrivit bland annat En polare bland pampar och pokaler tillsammans med tidigare UEFA-presidenten Lennart Johansson. Till sin hjälp med G – som i gärningsman har han haft researchern Deanne Rauscher, som har bakgrund som socialarbetare och journalist. Hon är en av medförfattarna till Carl XVI Gustaf – den motvillige monarken.

Författare Sören Karlsson

Språk Svenska

Utgivningsdatum 2021-12-02

Format Inbunden

ISBN 9789178357963

Förlag Bokfabriken

Vikt 480 gr

Bokserie ()

Illustrerad Nej

Skriv en recension

Böcker från samma författareBöcker du har tittat påRekommenderade böckerBästsäljande böcker


Vi är Bestories

Bestories är en bokhandel på nätet med ett brett utbud inom böcker. Här hittar du allt från bestsellers, svindlande romaner, mäktiga biografier till prisbelönta böcker och läromedel. 

Alltid till bästa pris och snabba leveranser.

Populära kategorier

Boknyheter
Boktopplistor
Boktips

© Bestories AB  |  Om cookies  |  Sitemap