Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

”check”SNABB LEVERANS, FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 159:-

”check”SHOPPA NU BETALA I DECEMBER MED KLARNA

Varukorgen är tom

HEM / STUDENTLITTERATUR / Studentlitteratur inom Samhällsvetenskap / Det gåtfulla mötet : tankar om funktionshinder och människors möten ur ett mångvetenskapligt perspektiv

I maj 2000 förändrades Peter Bruséns liv när han bröt ryggen under en semesterresa och blev rullstolsburen. Därmed fick han en egen erfarenhetsbaserad kunskap inom det fält där han var ämnessakkunnig vid Socialstyrelsen. Han insåg att även om rullstolen är ett viktigt hjälpmedel kan den innebära ett stigma, som andra blir fixerade vid genom ett slags tunnelseende. I den här boken reflekterar han över motsägelser och komplexiteter i en strävan att uppnå ett liv jämförbart med andra, inte bara jämlikt.

Författaren utgår från en mångvetenskaplig värld som innefattar såväl humanistisk och naturvetenskaplig kunskap som egna erfarenheter. Om vi till äventyrs tror att människors möten har en enkel förklaring kan insikten om hur spegelneuroner hänger samman med evolutionära, psykologiska, sociologiska, juridiska, filosofiska och tekniska perspektiv kännas som en utmaning. Här skapar möten mellan olika kunskapsvärldar sammanvävda berättelser, som i sin tur ger upphov till ny, oväntad kunskap.

Möten är kroppsliga, kommunikativa och på sikt kunskapsbärande. Ömsesidigheten riskerar att försvinna med den skadade kroppen, där känslans snabbspår kan ge upphov till en offeridentitet. Möten sker också mellan den enskildes livsvärld och lagstiftarens systemvärld.

Trots framsteg utsätts personer med funktionsnedsättning fortfarande för en diskriminerande praktik och en bristande delaktighet. Ett samhälle med lika villkor är fortfarande långt borta när tunnelseendet och offerrollen definierar våra möten, är en av Peter Bruséns slutsatser.

Bodil Jönsson, professor emerita vid Lunds universitet, har skrivit ett inledande förord.

Författare Peter Brusén

Språk Svenska

Utgivningsdatum 2021-07-29

Format Inbunden

ISBN 9789198610918

Förlag Égalité

Antal sidor 494

Vikt 963 gr

Bokserie ()

Illustrerad Ja

Skriv en recension

Böcker från samma författareBöcker du har tittat påRekommenderade böckerBästsäljande böcker


Vi är Bestories

Bestories är en bokhandel på nätet med ett brett utbud inom böcker. Här hittar du allt från bestsellers, svindlande romaner, mäktiga biografier till prisbelönta böcker och läromedel. 

Alltid till bästa pris och snabba leveranser.

Populära kategorier

Boknyheter
Boktopplistor
Boktips

© Bestories AB  |  Om cookies  |  Sitemap