Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

”check” FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 159:-

”check” SHOPPA NU BETALA I JANUARI MED KLARNA

Varukorgen är tom

HEM / Västsahara - avkolonisering med förhinder

Västsahara - avkolonisering med förhinder Det är i år 36 år sedan FN antog en resolution som uppmanade Spanien att enlighet med Spanska Saharas invånare och i samråd med regeringarna i Mauretanien och Marocko och varje annan intresserad part, vid tidigaste möjliga tillfälle fastställa tidpunkt för genomförandet av en folkomröstning under FNs överinseende med utsikten att möjliggöra för territoriets invånare att fritt utöva sin rätt till självbestämmande. FN-resolutionen 1966 var det första steget i en långvarig avkoloniseringsprocess av Västsahara för FN. Västsahara, Afrikas sista koloni, visade sig bli FNs svåraste avkoloniseringsuppdrag, och flera försök att genomföra en folkomröstning om territoriets framtid har misslyckats. Denna skrift fokuserar på de aktörer - såväl stater som regionala och internationella organisationer - av betydelse som idag kan påverka och påverkar konfliktens utveckling. Skriften beskriver också konfliktens bakgrund och utveckling och tar upp folkrättsliga perspektiv på konflikten.

Författare Claes Olsson

Språk Svenska

Utgivningsdatum 2002-12-01

Format Häftad

ISBN 9789197373920

Förlag Stiftelsen Global Kunskap

Antal sidor 24

Bokserie ()

Illustrerad Ja

Skriv en recension

Böcker från samma författareBöcker du har tittat påRekommenderade böckerBästsäljande böcker


Vi är Bestories

Bestories är en bokhandel på nätet med ett brett utbud inom böcker. Här hittar du allt från bestsellers, svindlande romaner, mäktiga biografier till prisbelönta böcker och läromedel. 

Alltid till bästa pris och snabba leveranser.

Populära kategorier

Boknyheter
Boktopplistor
Boktips

© Bestories AB  |  Om cookies  |  Sitemap